Schommelingen in de bloedsuikerspiegel

De bloedsuikerspiegel verwijst naar de hoeveelheid glucose in ons bloed. De bloedsuikerspiegel wordt direct beïnvloed door wat en wanneer we eten. Koolhydraten uit onze voeding worden tijdens het spijsverteringsproces afgebroken tot glucose en opgenomen in het bloed.

Oorzaken van schommelingen in de bloedsuikerspiegel kunnen zijn:

* Voeding/eetpatroon
* Medicijngebruik
* Ziekten
* Alcohol
* Stress
* Schommelingen in de hormoonspiegel

Symptomen van schommelingen in de bloedsuikerspiegel kunnen zijn:

* Regelmatig een slap en moe gevoel
* Duizeligheid
* Hoofdpijn
* Veel plassen
* Dorst
* Verlangen naar zoetigheid

Het effect van voeding op schommelingen in de bloedsuikerspiegel

Een verkeerd voedingspatroon is in verreweg de meeste gevallen de oorzaak van schommelingen in de bloedsuikerspiegel. Niet alleen wat we eten, maar ook hoe en wanneer we eten is bepalend voor de schommelingen.
Wanneer we teveel koolhydraten en suikers binnenkrijgen zal onze bloedsuikerspiegel snel stijgen. Hierdoor ontstaat het verlangen naar zoetigheid. Bij een schommelende bloedsuikerspiegel hebben we de neiging om vaker te eten en te drinken.

Voedingsadvies bij schommelingen in de bloedsuikerspiegel

Het is voor u van belang om van tussendoortjes over te gaan op een evenwichtig gezond voedingspatroon. Dit zal geleidelijk moeten gebeuren. Stap voor stap zal ik uw voedingspatroon aanpassen en zullen de tussendoortjes worden afgebouwd. De ongezonde tussendoortjes vervang ik door gezonde tussendoortjes. Uw klachten zullen langzaam verdwijnen en u zult zich een stuk beter voelen!

Voor vragen of voor het maken van een afspraak kunt u vrijblijvend contact opnemen met Van Geel Voedingsdeskundige.

Neem contact op