Zwangerschap

Vaak denken we dat zwangere vrouwen moeten eten voor twee. Uit onderzoek is gebleken dat dit niet het geval is. Gemiddeld nemen zwangere vrouwen 100 kcal meer dan niet zwangere vrouwen van dezelfde leeftijd.

Voeding tijdens de zwangerschap

Het lichaam legt in de eerste 3 maanden van de zwangerschap een voorraadje aan van vetten, eiwitten, vitaminen en mineralen zodat moeder en kind zijn beschermd tot aan de bevalling.

In plaats van u te richten op meer eten tijdens de zwangerschap, is het verstandiger te letten op de kwaliteit van uw voeding. Daarnaast zijn er een aantal voedingsmiddelen die u beter kunt laten staan.

Klachten die kunnen ontstaan tijdens de zwangerschap:

* (Ochtend)misselijkheid
* Maagzuur
* Zwangerschapsdiabetes
* Verlangen naar veel eten

Voedingsadvies tijdens uw zwangerschap

Ondanks de klachten die u ervaart tijdens uw zwangerschap is het belangrijk voor u en uw kind om goed te blijven eten. Van Geel Voedingsdeskundige kan u hierbij helpen. Uw klachten zullen verminderen of zelfs helemaal verdwijnen waardoor u zo optimaal mogelijk kunt genieten van uw zwangerschap.

Voor vragen of voor het maken van een afspraak kunt u vrijblijvend contact opnemen met Van Geel Voedingsdeskundige.

Neem contact op